Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

Zelf je PVC vloer leggen? Dat doe je zo

Heb je een prachtige nieuwe PVC vloer gekocht? Misschien wel een klassieke visgraat PVC of een stoere PVC betonlook. Door deze zelf te leggen bespaar je op hoge installatiekosten en kun je jouw handtekening achterlaten. Maar hoe leg je een PVC vloer? In deze blog lees je stap voor stap hoe je zelf je PVC vloer kunt leggen. Ook vertellen we je welke voorbereidingen belangrijk zijn en welke materialen je nodig hebt voor een prachtig resultaat. 

De eerste voorbereidingen

Voordat je begint met het leggen van je PVC vloer, is een geschikte ondergrond heel belangrijk. Zorg ervoor dat de vloer volledig droog, schoon en vooral vlak is. Oneffenheden kun je altijd weghalen door te schuren of te vullen met egalisatiemortel. Het is belangrijk dat je deze goed voorbereid, omdat een goede ondergrond de basis vormt voor een strak resultaat dat jarenlang meegaat. 

Benodigde materialen en gereedschappen

De juiste materialen en gereedschappen mogen niet ontbreken bij je PVC vloer leggen. Welke spullen je precies nodig hebt, is afhankelijk van je keuze voor plak PVC of klik PVC. Voor plak PVC kan het zijn dat je vloerlijm nodig hebt, wanneer deze geen zelfklevende laag heeft. Klik PVC schuif je daarentegen zo in elkaar. 

Zorg altijd voor een scherp stanleymes, een rolmaat, een winkelhaak voor nauwkeurige hoeken en een rubberen hamer om de stroken zachtjes aan te tikken. De juiste benodigdheden maken het leggen van je PVC vloer makkelijker en het zorgt voor een professioneel resultaat. 

Stappenplan zelf een PVC vloer leggen

Zelf je pvc vloer leggen? Het is niet moeilijk, maar je moet natuurlijk wel weten wat je doet. Daarom is het belangrijk om onderstaand stappenplan stap voor stap te volgen. Nauwkeurigheid en precisie zijn geboden.

Stap 1: Beginpunt bepalen

Of je de PVC vloer gaat leggen in de woonkamer, slaapkamer of keuken. Alles begint bij het beginpunt. Start in de hoek van de kamer die het meest zichtbaar is. Gebruik spacers om te zorgen dat er ruimte overblijft tussen de vloer en de muur. Deze ruimte is heel belangrijk voor PVC vloeren om te kunnen uitzetten bij warm weer en krimpen in een koude omgeving.

Stap 2: Leg de eerste stroken

Bij klik PVC begin je door de panelen in elkaar te klikken, beginnend vanuit de hoek. Voor plak PVC breng je de lijm gelijkmatig aan op de vloer waar je de eerste tegels gaat leggen. Ga vervolgens verder met het plaatsen van de PVC stroken of tegels. Zorg dat de naden goed aansluiten. Bij klik PVC klik je de stroken stevig aan elkaar. Bij plak PVC druk je de stroken stevig op de gelijmde ondergrond.

Stap 3: Snijden van de stroken

Meet de laatste strook van de rij en snijd deze op maat met een scherp mes. Gebruik een metalen liniaal om een rechte snede te garanderen. Voor ronde snedes, bijvoorbeeld rond pijpen of deurkozijnen, gebruik je een passer of sjabloon om de vorm te tekenen, om deze vervolgens zorgvuldig uit te snijden. De laatste rijen kunnen lastig zijn door beperkte ruimte. Gebruik een trekhaak om de stroken op hun plaats te trekken en klik ze vast. Verwijder tot slot de spacers.

Nette afwerking

Na het leggen van je PVC vloer is het tijd voor de finishing touch: het aanbrengen van plinten en overgangsstrips. Plinten bedekken de ruimte tussen de vloer en de muur en geven je kamer een complete uitstraling. Overgangsstrips zorgen daarentegen voor een soepele overgang tussen verschillende vloertypes of hoogteverschillen. Kies strips die passen bij de kleur en stijl van je vloer voor een naadloos resultaat. Dat is wel zo belangrijk voor een professionele afwerking. 

Hulp nodig bij je PVC vloer leggen?

Wij snappen dat zelf je PVC vloer leggen nog niet zo makkelijk is. Ook al volg je ons stappenplan stap voor stap, precisie en nauwkeurigheid zijn heel belangrijk. Er komt zoveel bij kijken. Geen probleem, wij denken heel graag met je mee! Maak gerust een afspraak en we geven gratis advies aan huis. 

Neem contact op met onze experts en zij vertellen je precies wat je het beste kunt doen. Wil je je PVC laten plaatsen door onze monteurs? Daar kun je natuurlijk ook voor kiezen. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe aanwinst prachtig en helemaal strak wordt gelegd. Met onze legservice haal je het beste uit jouw nieuwe aankoop. 

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0