Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

PVC plakken

Kan jouw interieur wel een update gebruiken? Een prachtige PVC vloer gaat jarenlang mee en geeft een strakke en stijlvolle uitstraling aan de ruimte. De speciale vloerbedekking combineert het beste van twee werelden: de luxe uitstraling is niet te onderscheiden van echt hout en is daarnaast ook heel onderhoudsvriendelijk. En door een PVC vloer te plakken, blijft deze jarenlang op de juiste plek liggen! In deze blog lees je over alle voordelen en hoe je zelf PVC kunt plakken. 

Alle voordelen van PVC vloeren plakken

PVC vloeren zijn een prachtige aanwinst voor jouw huis. Dan wil je natuurlijk ook dat deze nauwkeurig wordt gelegd en jarenlang op zijn plek blijft liggen. Plak PVC is hiervoor perfect! Het biedt zoveel voordelen. Deze vloerbedekking staat dan ook bekend om zijn ongeëvenaarde duurzaamheid en het gemak in onderhoud. Niet voor niks dat het zo favoriet is bij veel mensen. 

Veel vloeren hebben inmiddels al een handige plaklaag om PVC te plakken. Dit zorgt voor een naadloze afwerking. De vloer is niet alleen stil, maar ook bestand tegen water en vlekken. Of je nu PVC laminaat wil plakken in de keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer; vocht en drukte zijn geen probleem voor deze vloer. 

Haal al het gereedschap in huis

Om plak PVC zelf te leggen, mogen sommige tools en materialen niet ontbreken. Zelfs als je kiest voor prachtige en moderne zelfklevende plaktegels. Zo is een scherp mes onmisbaar om de PVC tegels nauwkeurig op maat te snijden en helpt een meetlint je bij het precies opmeten van de ruimte, zodat elke tegel perfect past. 

Voor traditionele plak PVC tegels is ook een lijmkam nodig. Bij het ontbreken van een plaklaag is deze nodig om de lijm gelijkmatig te verdelen. Hoewel bij zelfklevende tegels geen extra lijm nodig is, blijft een goede voorbereiding van de ondervloer belangrijk voor een strak resultaat. Alles staat of valt bij de voorbereiding. 

Stappenplan PVC plakken

Zelf je plak PVC leggen kan heel verrijkend en leuk zijn. Mits je het goed voorbereid en goed uitvoert natuurlijk. Niks zo frustrerend als scheve planken die niet netjes zijn bevestigd. Geen probleem. Met ons stappenplan weet je precies wat je kunt doen. 

  1. Stabiele ondervloer: zorg ervoor dat je ondervloer schoon, droog en vooral vlak is. Oneffenheden kunnen later zichtbaar worden, dus het is raadzaam eventuele gaten of scheuren te vullen en de vloer te egaliseren.
  2. Meten: gebruik een meetlint om de ruimte nauwkeurig op te meten. Zo bereken je hoeveel materiaal je nodig hebt en hoeveel snijwerk je moet doen om de PVC-stroken passend te maken.
  3. Plannen: leg de stroken droog neer, zonder lijm, om een idee te krijgen van het patroon. Ook kun je op deze manier bepalen waar de stroken gesneden moeten worden. Zorg ervoor dat de naden mooi op elkaar aansluiten.
  4. Snijden: gebruik een scherp mes om de PVC-stroken op maat te snijden. Snijd vanaf de achterkant voor een strakke snijlijn. Een liniaal of een rechte lat kan helpen om recht te snijden.
  5. Lijm aanbrengen: als je geen zelfklevende PVC-stroken gebruikt, breng dan de lijm aan met een lijmkam op de ondervloer. Verdeel de lijm gelijkmatig over het oppervlak. Zo voorkom je dat lijm uitdroogt voordat je de storken PVC kunt plakken. 
  6. Stroken PVC plakken: begin in de hoek van de ruimte en werk naar de deur toe. Plaats elke strook zorgvuldig op de lijm (als nodig), druk deze stevig aan en zorg ervoor dat er geen luchtbellen onder de strook zitten. Gebruik een aandrukroller om de stroken goed aan te drukken. Zo zorg je ervoor dat luchtbellen verwijderen en de PVC vloer blijft plakken. 

Hulp nodig bij PVC plakken?

Blijkt het plakken van je PVC toch wat moeilijker dan je dacht? Je bent niet de enige. Het zelf leggen van een PVC vloer vraagt om veel geduld, oog voor detail en precisie. Geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen! Neem gerust contact op voor gratis advies op maat bij jou thuis. Samen bekijken we de situatie en kijken we hoe wij jou kunnen helpen. Onze experts zijn gespecialiseerd in het plakken van PVC vloeren en adviseren je graag over de beste aanpak voor jouw situatie. Overweeg je om de installatie uit handen te geven? Onze professionele monteurs zijn er om de vloer voor je te leggen. Kies voor onze legservice en verzeker jezelf van een strakke PVC vloer.

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0