Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

Klik of plak PVC

Kies je voor een klik PVC of plak PVC vloer? Het is een veelgestelde vraag die we in deze blog zullen beantwoorden. Er zijn ontzettend veel verschillende PVC vloeren verkrijgbaar, waardoor we goed begrijpen dat het lastig kan zijn om een keuze te maken tussen beide vloeren. In deze blog vertellen we je meer over de kenmerken van beide soorten vloeren, wat de verschillen zijn tussen de twee, of een PVC vloer geschikt is voor vloerverwarming én informeren we je over de mogelijkheden voor advies op maat en het laten leggen van jouw vloer.

Wat houdt klik PVC in?

De naam klik PVC zegt eigenlijk al genoeg. Het is een soort PVC vloer die je gemakkelijk kunt leggen door de verschillende delen aan elkaar te klikken. De voordelen van klik PVC zijn oneindig. Zo is dit type vloer niet alleen eenvoudig te leggen, maar ook nog eens kwalitatief hoogwaardig en gemakkelijk te onderhouden. Ga je een click PVC vloer leggen, dan heb je een ondervloer nodig om een strak resultaat neer te kunnen zetten.

Wat is kenmerkend voor plak PVC?

Net als de naam klik PVC, verraadt ook de term plak PVC al met welk type vloer je te maken hebt. In tegenstelling tot een laminaat vloer die je moet klikken, is een PVC plakvloer eenvoudig te verlijmen aan de ondergrond. Andere voordelen zijn het waterbestendige karakter, de geluiddempende eigenschappen en het feit dat de vloer gemakkelijk te reinigen is. Of je nu een betonnen of houten vloer als ondergrond hebt, plak PVC is altijd een goede keuze. Wel is dit een klusje dat goed moet gebeuren en enige kennis en ervaring vereist. Onze professionele legservice kan je daarbij helpen. Wil je een vloer kopen die ook gelegd wordt door ons? Neem dan een kijkje bij onze all-in-actie voor mooie deals!

Verschil plak en klik PVC

Wat is beter om te doen: PVC lijmen of klikken? Dat is een vraag die je niet 1, 2, 3 kunt beantwoorden. Waarom niet? Omdat het sterk afhankelijk is van jouw persoonlijke situatie, voorkeuren en wensen welk soort PVC vloer aan te raden is. Om je toch een beetje op weg te helpen, hebben we de verschillen én overeenkomsten tussen plak en klik PVC hieronder voor je uitgewerkt.

Klik PVC vloer Plak PVC vloer
Ondervloer benodigdX
Geëgaliseerde ondergrond nodigX
Geschikt in combinatie met vloerverwarming
Eenvoudig te leggen/X*
Vloer mee te nemen naar nieuwe woningX
Plinten benodigdX
Waterbestendig

Zoals je kunt zien, kennen zowel klik PVC vloeren als plak PVC vloeren voor- en nadelen. De ene optie is niet per se beter of slechter dan de andere, het ligt er gewoonweg aan wat jij in jouw situatie wenst. Kortom: welke PVC vloer je ook kiest, PVC is altijd een goed idee.

Advies op maat nodig? Vloer & Interieur komt bij je langs

Wanneer jij advies op maat nodig hebt, dan kun je bij ons terecht. Onze kennis en jarenlange ervaring maakt ons dé expert op het gebied van vloeren. Wil je een afspraak maken? Dan doe je dit eenvoudig via onze website. Ben je niet in de gelegenheid om bij ons langs te komen? Of wil je gewoonweg dat wij jouw woning zien en daarmee ook de ruimte waar de vloer gelegd gaat worden? Maak dan een afspraak bij jou aan huis. Hier zitten geen kosten aan verbonden en het is dan ook geheel vrijblijvend.

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0