Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

Tips voor het inrichten van een kleine ruimte

Iedereen kent het die ene kleine ruimte in huis die rommelig en overvol lijkt. Hoe richt je die het best in? Vloer & Interieur schiet je te hulp met deze 4 tips.

Kies voor lengte in plaats van breedte.

Als je weinig oppervlakte hebt, is het handig om de hoogte in te gaan. Maak gebruik van je muren en creëer zo optisch meer ruimte. Bij kleine kamers zijn verticale lijnen je beste vriend. Verticale lijnen laten de ruimte groter doen lijken. Denk aan strakke wandplanken, hangkasten of dunne lange kasten. De kamer wordt hierdoor opgeruimd, het is gezellig en de ruimte lijkt groter. Wil je de kamer nog net wat sfeervoller maken? Stijl de wandplanken af met een groene plant. Door het toevoegen van groen, krijgt je kleine kamer een sfeer boost.

De vloer

De vloer in de kamer is een belangrijk onderdeel. Zo is je vloer het middelpunt van de inrichting en laat het de kamer juist groot of klein lijken. Denk eens aan een kleine kamer met een drukke donkere vloer, die ziet er zo bom vol uit. Ga dus voor een rustige, lichte vloer met een rechte plank, zoals de Pearl light beige PVC. Door de lange brede planken krijgt de kamer een prachtige ruime look!

Opgeruimd staat netjes!

Misschien een tip die voor de hand ligt, maar goed is om op te letten. Een kamer vol spullen oogt nou eenmaal een stuk voller en rommeliger. In kleine kamers is dit nog meer het geval. Houd je kamer schoon en fris, zo ziet het er netjes uit. Voorkomen is beter dan genezen, dus een goed georganiseerde opbergruimte kan erg goed van pas komen. Hierdoor ben je geneigd eerder spullen terug te leggen en op te ruimen. Benieuwd hoe je jouw vloer het beste schoon kunt houden? Lees onze blog over het reinigen van jouw pvc-vloer.

Optisch kom je ver

Je kamer is dan misschien klein dat is geen probleem, want door een optische illusie laat je die groter lijken. Dat is eenvoudiger dan het klinkt. Gelukkig maar, want het inrichten van een kamer kan soms nogal een uitdaging zijn. Begin bij het begin: de kleurkeuze. Kies voor lichte kleuren, zoals pastel, beige, wit of andere pasteltinten.  Niet alleen de basis van de kamer helpt mee aan de illusie, maar ook de accessoires. Maak gebruik van een spiegel, door de weerspiegeling lijkt de ruimte meteen een stuk groter.

Inspiratie op doen?

Bij Vloer & Interieur willen wij je graag inspireren. Dit kan door onze inspiratie blogs of vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan! Zo krijg je thuis de hulp en inspiratie die je nodig hebt. Het maakt ons niet uit of je nu op zoek bent naar een PVC vloer voor de badkamerkeukenslaapkamerwoonkamer, garage of kantoor. Bij ons vind je Betonlook PVC, Hongaarse punt, Klik PVC, Plak PVC, PVC met V groef, PVC tegels, Rechte plank en Visgraat PVC. Weet je al precies welke vloer jij op het oog hebt? Vraag dan een gratis kleurstaal aan.

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0