Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

Scandinavisch interieur, waar begin je?

Eén van de meest populaire interieur stijlen van dit moment: het Scandinavisch interieur. Toch blijft het lastig om een stijl goed toe te passen in jouw woning. Dus Vloer & Interieur schiet je te hulp met het toepassen van een Scandinavisch interieur in jouw woonstijl.

Lichte kleuren in een Scandinavisch interieur

Net zoals het prachtige noorderlicht in de Scandinavische hooglanden is het belangrijk om voor lichte kleuren te kiezen in deze stijl. Een witte basis met toevoegingen van pastelkleuren staat prachtig! Pasteltinten zijn op dit moment helemaal in, denk aan kleuren als zachtroze, ijsblauw of vaalgroen. Houd jij het liever niet zo veilig? Ga voor een sprekendere kleur, zoals jeansbauw of een antraciet.

Maak het Scandinavisch met natuurlijke elementen

In landen zoals, Finland, Denemarken en Zweden zijn er prachtige bossen. Deze elementen komen ook terug in hun inrichting, want aan hout geen genoeg in de bossen. Het element hout komt terug in meubels, accessoires op de vloer en zelfs op de wanden. Andere materialen die mooi te gebruiken zijn, zijn kurk, wol of leer. Een prachtige wand met kurk en mos, helemaal back to nature!

Less is more

Bij de Scandinaviërs is het gebruikelijk om dingen weg te laten. Zij hebben de kunst van less is more behoorlijk onder de knie. Meubels met dunne poten passen hier goed bij, zo kijk je onder de meubels door en blijft het geheel ruimtelijk. Een andere truc is het rekening houden met hoogte. Kies voor eetkamerstoelen die net boven de tafel uitkomen of bijvoorbeeld lange dressoirs. Deze kasten zie je meer terugkomen dan hoge imposante kasten.

Maak het interieur af met de juiste vloer

Zoals eerder besproken, is hout een veel belovend materiaal in de Scandinavische stijl. Een prachtige houtlook vloer die hierbij past is de Private label bruin eiken PVC visgraat of een iets lichtere variant: de Capri naturel eiken PVC visgraat. Het is belangrijk om te kijken naar de juiste vloer die past in jouw woning. Denk hierbij aan lichtinval; heb je een donker huis of een licht huis. Ook is de grootte van je ruimte belangrijk. In kleine ruimtes passen beter lange smalle planken en in grote ruimtes staan juist bredere planken vaak mooier. De keuze is reuze!

Inspiratie op doen?

Bij Vloer & Interieur willen wij je graag inspireren. Dit kan door onze inspiratie blogs of vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan! Zo krijg je thuis de hulp en inspiratie die je nodig hebt. Het maakt ons niet uit of je nu op zoek bent naar een PVC vloer voor de badkamerkeukenslaapkamerwoonkamer, garage of kantoor. Bij ons vind je Betonlook PVC, Hongaarse punt, Klik PVC, Plak PVC, PVC met V groef, PVC tegels, Rechte plank en Visgraat PVC. Weet je al precies welke vloer jij op het oog hebt? Vraag dan een gratis kleurstaal aan.

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0