Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

PVC vloer op tegels leggen: een stappenplan

Het leggen van een PVC vloer over tegels brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoef je de bestaande vloer niet te verwijderen, wat jou tijd en energie bespaart. Een ander voordeel is dat de bestaande tegelvloer al een goede ondervloer is en je deze dus niet meer hoeft aan te schaffen. Je hoeft alleen even de vloer te egaliseren en klaar! Een ander voordeel is het behoud van vloerverwarming. Zowel tegels als PVC lenen zich perfect voor het geleiden van warmte. Klik PVC over plavuizen met vloerverwarming leggen is dan ook absoluut aan te raden. Wil je PVC over tegels leggen, dan moet je wel rekening houden met een aantal zaken. In deze blog nemen we je mee langs de stappen die je moet nemen om jouw nieuwe PVC vloer zo mooi mogelijk te (laten) leggen!

Stap 1: Het voorbereiden van de bestaande tegelvloer

Ga je een PVC vloer leggen over tegels heen, zorg er dan eerst voor dat de ondergrond goed voorbereid wordt. Dat betekent: tegelvloer schoonmaken en ontvetten, voorstrijkmiddel aanbrengen, egalisatiemiddel aanmaken en aanbrengen over de tegelvloer.

Stap 2: Geef de vloer de tijd om te drogen

Om het mooiste eindresultaat te bereiken wanneer je een PVC vloer op tegelvloer gaat aanbrengen, is het belangrijk om het aangebrachte egalisatiemiddel goed te laten drogen. De droogtijd is afhankelijk van het type egalisatiemiddel dat je gebruikt hebt. Om er zeker van te zijn dat het goed opgedroogd is, houd je een droogtijd van 48 uur aan.

Stap 3: PVC leggen over tegels

Heb je stap 1 en stap 2 van dit stappenplan doorlopen? Dan is het tijd voor stap 3: PVC op de tegelvloer leggen. Ga je een PVC vloer over de bestaande tegelvloer leggen, dan volg je dezelfde stappen als dat je anders zou doen. Bij klik PVC over tegels leggen hanteer je vanzelfsprekend een andere werkwijze dan wanneer je plak PVC over tegels gaat leggen.

PVC vloer over tegels: de kosten

Wil je een PVC vloer over een tegelvloer leggen, dan wil je natuurlijk graag weten wat dat gaat kosten. Dit verschilt per situatie. Je moet in ieder geval rekening houden met kosten voor het egaliseren. Wil je graag een PVC vloer, dan zijn er verschillende soorten PVC vloeren om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een dryback PVC vloer, PVC click vloeren, plak PVC vloeren en visgraat PVC vloeren. Het type vloer dat je kiest, is van invloed op de uiteindelijke prijs.

Profiteer van onze speciale PVC vloeren legservice

Ga je een PVC vloer leggen op tegelvloer en je hebt nog nooit eerder vloeren gelegd, weet dan dat je ook gebruik kunt maken van onze professionele legservice. Hoewel PVC laminaat over tegels leggen een klusje is dat met behulp van ons stappenplan goed te klaren is, bespaart het je veel tijd wanneer je het uit handen geeft. Onze professionals weten precies waar ze op moeten letten wanneer ze PVC laminaat op een tegelvloer leggen. Jij krijgt gegarandeerd het eindresultaat dat jij voor ogen had. Kies jij voor plak PVC of klik PVC op tegelvloer?

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0