Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

Zelf je eigen vloer leggen en PVC snijden

Heb je onlangs een nieuwe visgraat PVC vloer gekocht? Of ga je aan de slag met een moderne walvisgraat PVC vloer? Zelf je eigen vloer leggen komt heel nauw kijken. Misschien dat je je goed wil voorbereiden of al tegen moeilijkheden bij het PVC snijden bent aangelopen. Geen punt! In deze blog geven we je de nodige tips en tricks om de klus te klaren. Lees hier hoe je een PVC vloer kunt leggen voor een prachtig eindresultaat. 

Basisinstructies voor het Snijden van PVC

Bij het snijden van PVC is het belangrijk om te letten op enkele stappen. Je wil natuurlijk dat je nieuwe vloer straalt en er professioneel uitziet. Stap 1 is daarom altijd om alles nauwkeurig op te meten. Markeer vervolgens de snijlijnen met een potlood of liniaal. Voor PVC tegels is snijden met een scherp stanleymes voldoende. Snijd langzaam met een constante druk om scheuren te voorkomen.

En bij PVC laminaat snijden? Dat is doorgaans dikker en stugger, waarom je beter een fijne zaag kunt gebruiken. Het allerbelangrijkst is dat je tijdens het zagen een stabiele ondergrond. Je wil natuurlijk niet dat je de stroken scheef afsnijdt. Let op deze punten bij het snijden van PVC en het komt helemaal goed. 

PVC zagen of snijden? 

PVC vloeren kunnen op verschillende manieren op maat worden gemaakt. Of je nu het beste je PVC vloer kan snijden of zagen, dat is helemaal afhankelijk van je project. Voor dunne PVC tegels is snijden met een scherp mes vaak voldoende. Het is ook een snelle en schone oplossing. Voor dikker PVC, zoals laminaat, kun je beter een goede zaak gebruiken. Zagen is vaak meer nauwkeurig en geschikt voor complexe sneden, zoals uitsparingen of hoeken. Kies daarom de methode die past bij de dikte van je PVC. 

Technische tips en tricks

Kun je wel een paar technische tips gebruiken bij het PVC snijden? Voor een perfecte afwerking kun je allereerst het best een inkeping maken met je snijgereedschap, om de snijlijn te markeren. Dit voorkomt dat je kan uitglijden en een rechte snede maakt. Gebruik desnoods bij het zagen een stukje plakband langs de snijlijn om splinteren te verminderen. 

Zorg er ook voor dat PVC goed vastzit en je deze ondersteunt tijden het snijden. Onnauwkeurigheden sluit je op deze manier uit. Natuurlijk zorgt goed daglicht ervoor dat je markeringen nauwkeurig kunt opvolgen wanneer een PVC vloer gaat snijden. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar deze tips zorgen ervoor dat je een prachtige PVC vloer aan de ruimte toevoegt. 

Hulp nodig bij PVC snijden?

Zelf je vloer afmeten, snijden en leggen is zo makkelijk nog niet. Wij begrijpen dat heel goed. Daarom geven onze vakmensen heel graag een peer tips voor als je er niet helemaal uitkomt. Vloer & Interieur staat voor je klaar. Plan een adviesgesprek in en onze professionals komen graag bij jou thuis om je te helpen met het leggen van je nieuwe PVC vloeren. 

Wil je het liever overlaten aan de experts? Kies dan voor onze vakkundige legservice. Zo weet je zeker dat het PVC snijden en het leggen helemaal strak eruitziet. Met een prachtig nieuwe vloer als resultaat. Ontdek de mogelijkheden door een vrijblijvende offerte aan te vragen en we helpen je graag verder, van start tot finish!

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0