Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

Kun je PVC op laminaat plakken?

Overweeg je om jouw vloer te vernieuwen? Een PVC vloer is natuurlijk prachtig, maar kun je PVC op laminaat plakken? Dit idee lijkt heel aantrekkelijk. Het klinkt namelijk als een snelle manier om op hoge kosten te besparen. Maar de vraag is natuurlijk of dat technisch ook haalbaar is. In deze blog gaan we dieper in op die vraag en onze aanbevelingen daarin. Ook sommen we de voor- en nadelen om PVC op laminaat te leggen. 

Vermijd plak PVC over laminaat

Plak PVC hecht zich door een handige lijmlaag. Hoe makkelijk het ook zou zijn om PVC op laminaat te plakken, klik PVC is hier niet voor geschikt. De belangrijkste reden is dat laminaat vaak een gladden en soms oneffen oppervlakte heeft. Dat belemmert de hechting van plak PVC. 

Ook kan laminaat niet goed uitzetten en krimpen bij wisselende temperaturen en vochtige situaties. De vloer kan loskomen of vervormen, of er kunnen bobbels en kuilen in de PVC vloer komen. Wil je in de toekomst de vloer nog kunnen vervangen, kan het onderliggende laminaat beschadigen. En dat wil je natuurlijk niet. 

Kies voor klik PVC over laminaat

Klik en klaar; klik PVC is een speciaal type PVC vloer die je heel eenvoudig in elkaar klikt. In tegenstelling tot plak PVC is klik PVC over laminaat wel mogelijk. Klik PVC heeft een eigen en stevige basis, die onafhankelijk van de ondergrond functioneert. Het kliksysteem zorgt voor stabiliteit. Ook is de afhankelijkheid van een vlak oppervlak en goede hechting van de onderliggende laminaatvloer minder belangrijk. 

Voordelen van PVC op laminaat plakken

Wil je klik PVC op laminaat leggen? Dan is het een handige en snelle manier om je vloer te vervangen door een nieuw en prachtig design. Dit zijn de belangrijkste voordelen om je vloer op deze manier te innoveren. 

  • Snelle renovatie: het is niet nodig om je oude laminaatvloer te verwijderen, wat je een hele hoop rotzooi, moeite en gedoe bespaart. 
  • Kostenbesparend: door PVC op laminaat te plakken, bespaar je op hele hoge kosten voor het uitbreken van de bestaande vloer.
  • Een nieuw interieur: met een nieuwe PVC vloer kun je het uiterlijk van een ruimte in huis heel makkelijk en snel omtoveren tot de gewenste stijl.

Advies nodig?

Om er zeker van te zijn dat je jouw nieuwe PVC vloer op laminaat kan plakken, is niet verstandig om je te laten adviseren. Het team van Vloer en Interieur komt graag bij je thuis om je te adviseren. Samen bespreken we de beste vloeropties. Plan daarom een vrijblijvend adviesgesprek in of vraag een offerte op maat aan. Laat onze experts je helpen om een prachtige en passende PVC vloer uit te kiezen. Transformeer jouw huis in een droomwoning met onze legservice

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0