Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

PVC op een houten vloer; zo monteer je deze!

Wil je de uitstraling van je houten vloer vernieuwen zonder een complete renovatie? Het plaatsen van een prachtig PVC over een bestaande houten vloer kan voor jou weleens de ideale oplossing zijn. Dat scheelt je een heleboel moeite, rotzooi en kosten. Ook is het een supersnelle manier om je interieur even helemaal om te toveren. In deze blog vertellen we je over de mogelijkheid om een PVC vloer op een houten vloer te leggen. 

Waarom klik PVC op een houten vloer?

Klik PVC is heel geschikt om over een houten vloer te monteren. Bij deze vloer gebruik je een handig kliksysteem, waarbij de vloerdelen aan elkaar vastklikken zonder lijm te gebruiken. Het belangrijkste voordeel is dat je geen permanente veranderingen of schade aan de onderliggende houten vloer aanbrengt. Bovendien zorgt het voor een stabiele en vlakke afwerking, zonder enige onregelmatigheden. 

Monteer geen plak PVC op een houten vloer

Een plak PVC vloer bevestig je met een sterke lijm of zelfklevende onderkant. Dit kan een probleem zijn wanneer je plak PVC op een houten vloer plakt. Waarom? Hout heeft de eigenschap om te werken; het kan uitzetten of krimpen wanneer het vochtig is en de temperaturen oplopen. De hechting van plak PVC kan loslaten of gaan bobbelen. 

Stappenplan PVC vloer leggen op houten vloer

Heb je een prachtige klik PVC vloer gevonden? We leggen je graag even in het kort uit hoe je PVC op een houten vloer bevestigt, zodat je een perfecte basis legt. Dit doe je in slechts 3 stappen. 

  1. Egaliseren: zorg dat de houten vloer vlak is. Vul indien nodig gaten en oneffenheden netjes op, zodat je zeker bent van een strak resultaat.
  2. Schoonmaken: gebruik een stofzuiger om alle stof en vuil te verwijderen; een schone ondergrond is belangrijk voor een goede installatie.
  3. Ondervloer leggen: plaats een geschikte ondervloer om oneffenheden verder te minimaliseren en voor extra isolatie en stabiliteit.

Maak je vloer compleet

Overweeg je PVC over je houten vloer te leggen, maar weet je niet zeker hoe je moet beginnen? Bij Vloer en Interieur weten we precies hoe we jou verder kunnen helpen. Plan een adviesgesprek in en onze monteurs komen bij jou thuis langs. Zij kunnen je helpen bij het kiezen en installeren van een prachtige PVC vloer. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van onze professionele legservice, om zeker te weten dat je een strak resultaat hebt.

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0