Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

PVC dryback: alles wat je moet weten

Een dryback PVC vloer is een van de vele soorten PVC waar jij uit kunt kiezen in jouw zoektocht naar een nieuwe vloer. Wil je een dry back PVC vloer laten leggen, dan is het wel zo fijn om het verschil tussen dit type vloer en de andere types te weten. In deze blog vertellen we meer over de kenmerken van een dryback vloer, welke voordelen deze PVC vloer kent ten opzichte van verschillende soorten andere PVC vloeren én wat de mogelijkheden zijn in combinatie met vloerverwarming.

PVC vloer dryback: wat is dat?

Voordat we ingaan op de voordelen van een dryback PVC vloer, leggen we eerst uit wat het nu eigenlijk is. Een dryback PVC vloer is een vloer met een moderne uitstraling die rechtstreeks op de ondervloer verlijmd wordt. Het wordt ook wel een ‘gluedown vloer’ genoemd. Ga je dit type vloer aanbrengen op een zandcementvloer? Dan dient deze ondergrond eerst geëgaliseerd en geschuurd te worden. Wil je een PVC dryback vloer plaatsen op een houten draagvloer? Dat kan alleen met een speciaal daarvoor bestemd ondervloersysteem.

Goed te combineren met vloerverwarming

Het dunne karakter van PVC dryback vloerdelen zorgt ervoor dat het de warmte die afkomstig is van vloerverwarming goed doorlaat. Daarom is dit type PVC vloer – evenals PVC click vloeren – dan ook erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. Elke ruimte wordt in een handomdraai heerlijk verwarmd. Of gekoeld, dat kan ook natuurlijk!

Eenvoudig schoon te maken

De opbouw van een dryback PVC vloer is als volgt: een slijtlaag van tussen de 0,3 en 0,55 mm en een bovenste laag die bestaat uit Polyurethaan. Deze Polyurethaan – ook wel afgekort tot PU – zorgt voor bescherming. Deze combinatie zorgt ervoor dat dryback vloeren volledig onderhoudsvrij zijn. Dat betekent dat het voldoende is om de vloer zo nu en dan te reinigen met behulp van lauw water en schoonmaakazijn.

Dryback PVC visgraat

Een PVC dryback visgraat vloer leggen? Dat kan! Bij Vloer & Interieur bieden we diverse dryback visgraat PVC vloeren in verschillende kleuren. Een visgraat legpatroon is in de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. En dat is ook niet gek. Het geeft een enorm speels effect aan de ruimte waarin de vloer gelegd wordt.

Bezoek de showroom van Vloer & Interieur

Om de juiste keuze te kunnen maken, bieden wij onze klanten de kans om de verschillende vloeren te komen bekijken in onze showroom. Zo vind je hier naast PVC dryback ook plak PVC en click PVC vloeren. Haast niet te onderscheiden van echt hout. Ook advies aan huis is mogelijk. Zo kunnen we de ruimte waarin de vloer gelegd gaat worden eens goed bekijken. Vanuit hier kunnen we jou een passend advies op maat geven.

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0