Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

Eerst vloer leggen of eerst keuken plaatsen?

Je gaat aan de slag met het verbouwen of renoveren van je woning, ga je dan eerst de vloer of eerst de keuken plaatsen? Er zit een verschil in wat kan en wat handig is om te doen. In deze blog nemen we je mee langs de zaken die je in overweging kunt nemen om zo te besluiten of je eerst een nieuwe vloer of keuken gaat plaatsen.

PVC vloer onder keuken doorleggen: wel of niet doen?

Ga je een plak PVC vloer leggen of een houten vloer met verlijmde plaatsing, dan kun je in theorie de keuken op een later moment op de vloer plaatsen. Het kan, maar wat is beter om te doen? De PVC vloer of keuken eerst? Begin je met het leggen van de vloer en ga je daarna over tot het plaatsen van de keuken, dan heb je onnodig vloerdelen gebruikt. Dit is zonde van het geld en van de tijd die je erin geïnvesteerd hebt.

Keuken plaatsen voor of na de vloer?

Het lijkt misschien onschuldig om een keuken op een vloer te plaatsen. Echter is niets minder waar. Het hangt een beetje af met welke vloer je te maken hebt, maar over het algemeen loop je het risico op nadelige gevolgen. Zo kan de vloer gaan kraken en kan deze gaan werken en daardoor dus gaan krimpen of uitzetten. Ook is een keuken over het algemeen een grotere investering dan een vloer. Daarom is het beter om eerst te zien hoe de keuken er in jouw woning uitziet om vervolgens pas een vloer te kiezen die er goed bij past.

Eerst keuken of eerst vloer? Onze conclusie

De keuken of vloer eerst leggen? Het is een vraagstuk waarmee jij te maken krijgt als je de keuken gaat verbouwen. Wij raden aan om de nieuwe keuken te plaatsen voordat de vloer gelegd wordt. Heb je te maken met een type vloer dat niet verlijmd wordt, dan is het sowieso sterk af te raden om het andersom te doen. Dit in verband met het mogelijke uitzetten en krimpen van de vloerdelen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij zwevende vloeren, zoals laminaat. Ons advies: eerst de keuken en daarna pas de vloer.

Laat je adviseren

Kom je er maar niet uit of je eerst de PVC vloer of eerst de keuken moet plaatsen? Laat je adviseren door onze experts. Maak een afspraak aan huis of kom langs in onze showroom. Wil je helemaal zeker weten dat het goed komt? Maak dan gebruik van onze professionele legservice. Besteed je het uit, dan hoef je je helemaal niet druk te maken om de vraag of je eerst de PVC vloer of keuken moet leggen. Wij buigen ons over dit vraagstuk en leveren een resultaat af waar jij blij van wordt.

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0