Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

Dit is wat de dikte van je PVC vloer beïnvloedt

Is jouw huis toe aan een nieuwe stijl? Met een prachtige PVC vloer tover je jouw huis om tot je droomwoning. Met veel verschillende design zien ze fantastisch uit en zijn niet van echt hout te onderscheiden. Daarnaast staat PVC ook bekend om de gebruiksvriendelijkheid in elke ruimte. Maar welke rol heeft de dikte van je PVC vloer? En hoe dik is een PVC vloer? In deze blog duiker we dieper in op de voor- en nadelen van een dikke vloer. 

Bestand tegen slijtage

Een dikke PVC-vloer is over het algemeen duurzamer en slijtvaster dan een dunne vloer. De extra materiaaldikte zorgt voor een betere weerstand tegen krassen, deuken en andere beschadigingen. Hierdoor gaat je vloer jarenlang mee en krijg je echt waar voor je geld. De PVC vloer dikte zorgt ervoor dat hij langer mooi en intact blijft. Zelfs in de drukst bezochte kamers van het huis, zoals de keuken, gang en drukke winkels. 

Gezellig en stil in huis

Een dikke PVC vloer werkt als een geluidsdempende deken onder je voeten. De extra dikte van je visgraat PVC of walvisgraat PVC beschermt je tegen de kou. Maar dat niet alleen! Het materiaal is geluidsdempend, waardoor het nog stiller en gezelliger in huis wordt. Voetstappen, schuivende meubels, voorbijgaand verkeerd en alle andere omgevingsgeluiden worden gedempt. De dikte van je PVC vloer is zeker handig in slaapkamers, woonkamers en kantoren. 

Dikte van de PVC vloer en hoogteverschillen

Hoogteverschillen kunnen een uitdaging zijn bij renovaties met dikke vloeren. De dikte van de PVC vloer kan problemen geven en kan ervoor zorgen dat deuren niet meer goed sluiten. Met welk gevolg? Extra werk en extra kosten om deuren aan te passen of zelfs te vervangen. Het is daarom belangrijk om bij de dikte van een PVC vloer rekening te houden met potentiële complicaties en deze vooraf goed op te meten. Zeker in oude gebouwen, waar deuren zijn afgesteld op een bepaalde vloerdikte. 

Vloerverwarming

Wil je alles halen uit jouw vloerverwarming? De PVC vloer dikte beïnvloedt de warmteoverdracht. Een dunnere vloer warmt sneller op en reageert sneller op veranderingen in temperatuur. Een dunne PVC vloer is een minder energiezuinige verwarming, waarbij de warmte gelijkmatig door de kamer wordt verspreid. Dat kan vooral gunstig zijn in goed geïsoleerde ruimtes, waar snelle temperatuurschommeling aanwezig zijn. 

Heb je advies nodig?

De dikte van een PVC vloer is gemiddeld tussen de 2 tot 5 millimeter. Bij het maken van je keuze is het belangrijk om voor- en nadelen te overwegen. Wil je meer advies over welke dikte perfect is voor jouw woning? Laat het ons team van experts bij Vloer & Interieur gerust weten. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek komen we bij je langs en brengen we alle mogelijkheden in kaart. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe vloer zal schitteren. Met onze legservice ben je ook verzekerd van een strak resultaat.

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0