Vakkundige legserviceGratis advies aan huisGratis kleurstalen

Een donkere vloer als “Eyecatcher”

Misschien verwacht je niet dat een donkere vloer de “Eyecatcher” kan zijn van jouw interieur, want je ziet het niet zo vaak voorbijkomen. Toch is een donkere vloer een unieke toevoeging aan jouw interieur, juist omdat je hem niet zo vaak voorbij ziet komen. Vloer&Interieur gaat met jou een aantal zwarte vloeren bij langs ter inspiratie!

Donkere houtlook vloer

Wil jij een gaan voor iets klassieks, dan is de houtlook zwarte vloer echt iets voor jou! De nerven en kwasten geven meteen jouw ruimte een chique karakter. Echte houten vloeren zijn vaak relatief duur, maar daar zijn tegenwoordig veel oplossingen voor. Een pvc-houtlook vloer is een stuk goedkoper maar geeft toch dezelfde uitstraling. Een goed voorbeeld hiervan is de Segesta XL black PVC visgraat.

Antraciet betonlook vloer

Een betonlook vloer staat geweldig in een industrieel of modern interieur. De vloer heeft een stoer karakter en geeft je interieur meteen een rauw tintje. Je ziet veel betonnen vloeren in de badkamer, de contrasten met lichte kleur van het bad en de douch geven een speels effect. Een voordeel aan een betonlook vloer is dat de vloer geschikt is voor vloerverwarming, zo heb jij altijd warme voeten. Een goed voorbeeld van een betonlook vloer is de Bellagio antraciet PVC.

Licht en donker combineren

Als je kiest voor een donkere vloer is het belangrijk dat de ruimte nog wel in evenwicht blijft. Kies dus voor lichte materialen bij een donkere vloer, zo ontstaat er contrast. Denk bijvoorbeeld aan een licht beige of grijze bank. Pas wel op met wit en zwart combineren. Een zwarte vloer met een witte bank komt erg kill over en dat wil je vermijden.

Sfeervol

Interieur winkels komen vaak erg sfeervol over. Ben je benieuwd hoe dat komt? Dit ontstaat vaak door de combinatie van een donkere vloer met veel sfeerlicht. Voeg veel kaarsen, vloerlampen en sfeerlichten toe, zo ontstaat die fijne sfeer ook bij jou thuis. Een donkere vloer laat wel de kamer snel klein lijken. Wandlampen zijn daar de oplossing voor, door het licht trekt de aandacht omhoog en lijkt de ruimte optisch groter.

Inspiratie op doen?

Bij Vloer & Interieur willen wij je graag inspireren. Dit kan door onze inspiratie blogs of vraag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan! Zo krijg je thuis de hulp en inspiratie die je nodig hebt. Weet je al precies welke vloer jij op het oog hebt? Vraag dan een gratis kleurstaal aan.

Vakkundige legservice
Gratis advies aan huis
Gratis kleurstalen
Breed assortiment

Copyright © 2024 - Vloer & Interieur · Sitemap · Privacy

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing

Gratis kleurstaal Gratis advies
0